Takoj, ko sem prišla k babici, sem morala na stranišče in ko sem vstopila v kopalnico, sem zavohala smrad iz odtoka kopalnice, kar mi ni bilo všeč, ker njena kopalnica je vedno imela prijetni vonj. Ko sem šla do babice, da bi jo vprašala, če o tem kaj ve, da je smrad iz odtoka kopalnice nekam čuden in da je verjetno kaj narobe, ona za to ni vedela nič. 

Skupaj sva šli do kopalnice, da bi tudi ona zavohala smrad iz odtoka kopalnice, ker sem vedela, da to ni dobro in da bo treba nekaj narediti. Sprva ni nič vohala, potem pa je priznala, da tudi ona voha smrad. Tako sem šla do vseh odtokov in skušala ugotoviti, od kje smrdi. 

Kar hitro sem vohala, da je smrad iz odtoka kopalnice prihajal iz umivalnika. Ko sem spustila vodo, da sem preverila, če voda odteka normalno, sem ugotovila, da to ni bil problem, kajti voda je odtekala normalno. Potem sem začela premišljevati, da je poletje in da so verjetno cevi umazane in sedaj v času vročine smrdi. Tako sem predlagala babici, da zavreva vodo in jo spustiva po cevi in tako vidiva, če bo vse ok. 

Tako sva naredili in smrad iz odtoka kopalnice je odšel, prav nič več nisem vohala. Rešen problem!

Le babici sem naročila, če lahko to ponovi še kdaj, kajti očitno se umazanija nabira na ceveh in to povzroča smrad iz odtoka kopalnice po nepotrebnem. Videla sem še, da moja babica uporablja samo mrzlo vodo v kopalnici, tako da to bi lahko bil vzrok za to, da se cevi zamažejo. 

Sedaj smrada ni več, problem je rešen in upam, da se čez nekaj dni ne ponovi. Kajti ta smrad iz odtoka kopalnice je res nadležen, ker precej smrdi in dobiš občutek, da je celotna kopalnica umazana.

Rešitev obstaja, če vam gre na živce smrad iz odtoka kopalnice, v odtoke spustite vročo vodo, ali pa kupite za to primerna čistila.