Jesenski sprehodi so nekaj posebnega. Ampak je res, da moraš imeti jesen rad. Tisti, ki obožujejo poletje in pride jesen, niso preveč veseli in tako tudi ne vidijo lepot, ki jih jesen daje. Zame je jesen lepa, čeprav imam v tem obdobju kar veliko dela. Tako imamo okoli hiše polno dreves in lahko si predstaljate, koliko imamo v jesenskem času listja pred hišo. Nekaj časa nazaj, priznam da me je to pošteno mitilo, danes pa me ne več, ker sem začela gledati z drugačnimi očmi. Ko zjutraj pogledam na teraso in spet vidim na terasi polno listja se zasmejim in listje opazujem, kako lepe barve je. Takšne barve, ko vidiš jeseni na listju, ne vidiš skozi vso leto. To je res nekaj čarobnega. 

Jesen in listje, ki odpada z dreves

Človek ne more vejreti, kako lepo se listje obarva. Ker sem že pozabila, zakaj točno se listje obarva, me je listje na terasi vzpodbudilo, da sem si še enkrat prebrala, zakaj se listje obarva. 

Tudi otroke sem naučila, zakaj se listje obarva in kako lepo je opazovati jesensko listje. Tako mi tudi otroci kdaj pa kdaj rečejo, naj pogledam, kako je določen list lep. Narava je lepa in prav je da vidimo to lepoto, kajti zavedati se moramo, da živimo v prekrasnem okolju, kjer nam ne sme biti samodejno, da imamo to kar imamo. Prekrasno naravo!

Cenimo to in skrbimo za naravo. Tudi jesensko listje nam lahko polepša dan, če gledamo z tašnimi očmi, ko želimo. Cenimo naravo, kajti narava nam lahko več kot si mislimo, pa če je to samo jesensko listje.